Duel de personalitats: cuina i sala. Film: Big Night / Cuina: SaboreArte

by Bocados de Cine
October 19, 2015
Facebooktwitterredditlinkedinmail

Mai és fàcil obrir un restaurant. I menys fàcil si ho fas en un país diferent i en un entorn on els teus possibles clients tenen molts prejudicis sobre la classe de cuina que fas. Això és el que els ocorre a dos germans italians quan decideixen fer el salt a l’altre costat del toll atlàntic.

De com gestionar els egos i un negoci de restauració; de la relació entre sala i cuina i de les diferents qualitats que ha de tindre cadascun i de fins a quin punt s’ha d’emmotlar una oferta gastronòmica al seu públic potencial, parlarem en la 3a sessió de Bocados de Cine amb l’ajuda de Big Night Bocados de CineBig Night‘ (Stanley Tucci, Campbell Scott, 1996)

Sinopsi de ‘Big Night’: Dos germans viatgen des d’Itàlia fins a Nova Jersey amb l’objectiu d’obrir-se camí en la vida gràcies a un restaurant d’autèntica i selecte menjar italià. La sort no els acompanya, i els deutes els assetgen, per la qual cosa decideixen contractar a un gran músic de jazz en qui depositen la seua esperança de traure a flotació el negoci. La nit es presenta molt bé i tot està preparat per a la gran actuació, però una cosa inesperada ocorre i l’artista no es presenta.

La seua cuina estranya, és massa creativa i exòtica per als ciutadans de Nova Jersey que creuen saber de menjar italià tant com ells. A més, els germans tenen personalitats, diferents, quasi oposades. Mentre el responsable de sala aposta més per adaptar-se als gustos de la seua clientela, el cap de cuina, impàvid, es nega al fet que el seu art culinari es ‘venga’ pel fet de la falta de gust i cultura gastronòmica dels pocs visitants del restaurant.

Un gran especialista en anàlisi fílmica, Carlos Hernández, professor de la Universitat Politècnica de València i amant de la gastronomia i del cinema a parts iguals, serà l’encarregat de fer una radiografia de l’obra ‘al donen-te’.

Els qui ens parlaran d’emprendre, de com donar-li forma a un restaurant en una nova ciutat i de com és la relació entre sala i cuina seran els joves responsables del nou local de moda en el centre de Gandia, SaboreArte. Amb una proposta valenta, creativa i coherent Rocío (sala) i Carlos (cuina) no solament analitzaran la pel·lícula sota el prisma de la seua pròpia experiència, sinó que cuinaran i serviran un menú per a una gran nit amb molts sabors entre Europa i Amèrica.

Recent posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.