La creativitat en la cuina. Film: El Bulli / Cuina: Casa Manolo

by Bocados de Cine
October 18, 2015
Facebooktwitterredditlinkedinmail

Amb Ferran Adrià vam saber què era això de desconstruir una truita, descobrim que la cuina molecular no és cosa de ciència-ficció o com un cuiner es pot convertir en portada de de The New York Times, Le Monde i la revista Time i ser considerat una de les 100 persones més influents del món. I continua sorprenent-nos com es pot crear un restaurant perdut en una xicoteta població catalana en la qual milers de persones de tot el món es barallen per viure l”experiència Bulli’ i centenars dels millors cuiners del món lluitaven per treballar i aprendre del mestre.

De la mà de El Bulli: Cooking in Progress‘ (Gereon Wetzel, 2011) ens ficarem a l’interior del laboratori, cuina i ment d’un dels grans genis creadors del segle XXI. Un cuiner i una manera d’entendre la gastronomia que excedia tot el vist fins a aqueix moment.

Sinopsi ‘El Bulli: Cooking in Progress‘: documental sobre el funcionament de “El “Bulli”, restaurant de Ferran Adrià, un especialista en gastronomia molecular: primer, el disseny dels nous menús, la investigació, l’experimentació; després, el restaurant en ple funcionament. La cuina de “El Bulli”, restaurant declarat diversos anys seguits com el millor del món segons la Guia Michelín, és una mescla de ciència, passió i poesia.

L’anàlisi serà responsabilitat de Puri García, professora de Tecnologia dels Aliments en la UPV i gran afeccionada al cinema que explicarà què hi ha darrere dels aliments, productes i tècniques que utilitza la cuina moderna i el màxim exponent de la qual ha sigut Adrià.

BULLI_WORK_IN_PROGRESS__CARTEL_2_BOCADOS_DE_CINE

I quin millor lloc per a veure, escoltar i assaborir la unió entre creativitat i cuina que a Casa Manolo, l’únic restaurant de la Safor amb Estrella Michelín i que ha situat en el mapa de les millors guies gastronòmica a Daimús. Manuel Alonso torna a col·laborar amb la família de Bocados de Cine i ens parlarà del procés creatiu dels cuiners, si la cuina és un art o fins a quin punt ha influït la figura de Ferran Adrià i la seua Bulli en la generació de joves xef espanyols que triomfen internacionalment.

Recent posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.