La creativitat en la cuina. Film: El Bulli / Cuina: Casa Manolo

Facebooktwitterredditlinkedinmail

Amb Ferran Adrià vam saber què era això de desconstruir una truita, descobrim que la cuina molecular no és cosa de ciència-ficció o com un cuiner es pot convertir en portada de de The New York Times, Le Monde i la revista Time i ser considerat una de les 100 persones més influents del món. I continua sorprenent-nos com es pot crear un restaurant perdut en una xicoteta població catalana en la qual milers de persones de tot el món es barallen per viure l”experiència Bulli’ i centenars dels millors cuiners del món lluitaven per treballar i aprendre del mestre.

De la mà de El Bulli: Cooking in Progress‘ (Gereon Wetzel, 2011) ens ficarem a l’interior del laboratori, cuina i ment d’un dels grans genis creadors del segle XXI. Un cuiner i una manera d’entendre la gastronomia que excedia tot el vist fins a aqueix moment.

Sinopsi ‘El Bulli: Cooking in Progress‘: documental sobre el funcionament de “El “Bulli”, restaurant de Ferran Adrià, un especialista en gastronomia molecular: primer, el disseny dels nous menús, la investigació, l’experimentació; després, el restaurant en ple funcionament. La cuina de “El Bulli”, restaurant declarat diversos anys seguits com el millor del món segons la Guia Michelín, és una mescla de ciència, passió i poesia.

L’anàlisi serà responsabilitat de Puri García, professora de Tecnologia dels Aliments en la UPV i gran afeccionada al cinema que explicarà què hi ha darrere dels aliments, productes i tècniques que utilitza la cuina moderna i el màxim exponent de la qual ha sigut Adrià.

BULLI_WORK_IN_PROGRESS__CARTEL_2_BOCADOS_DE_CINE

I quin millor lloc per a veure, escoltar i assaborir la unió entre creativitat i cuina que a Casa Manolo, l’únic restaurant de la Safor amb Estrella Michelín i que ha situat en el mapa de les millors guies gastronòmica a Daimús. Manuel Alonso torna a col·laborar amb la família de Bocados de Cine i ens parlarà del procés creatiu dels cuiners, si la cuina és un art o fins a quin punt ha influït la figura de Ferran Adrià i la seua Bulli en la generació de joves xef espanyols que triomfen internacionalment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.