Film: Un viaje de 10 metros / Cuina: Casa Manolo

by Bocados de Cine
October 18, 2016
Facebooktwitterredditlinkedinmail

Un restaurant d’alta cuina francesa i un altre de cuina hindú situats a pocs metres en un xicotet poble de França, i dirigits per dos cuiners amb un talent especial: un context extraordinari perquè, superades les picabaralles inicials, fluïsquen les sinergies entre dues maneres d’entendre la cuina.

un-viaje-de-10-metros_cartelUn viaje de 10 metros (Lasse Hallström, 2014), serà la pel·lícula que tractarem en la segona sessió de Bocados de cine. Per a la seua anàlisi comptarem amb l’inestimable paladar de Purificació García, professora de Tecnologia dels Aliments en la UPV i gran afeccionada al cinema, que ens explicarà les peculiaritats dels diferents plats i productes que podem veure en aquest film.

Per a degustar-los, quin millor lloc que el restaurant Casa Manolo, únic restaurant amb estrela Michelín a la Safor. Tot un clàssic en Bocades de Cinema, per al qual Manuel Alonso ja ha cuinat les pel·lícules ‘Ratatouille’, ‘Fuera de carta’ i ‘El Bulli: cooking in progress’.

Sinopsi: Hassan Kadam és un ingenu professional culinari amb un paladar insuperable. La família Kadam, lluny de la seua Índia natal i liderats per Papa, s’estableixen en el xicotet poble de Saint-Antonin-Noble-Val en el sud de França. Ple d’encant, tan pintoresc com elegant, és el lloc ideal per a establir la seua llar i obrir un restaurant indi, la Maison Mumbai. O això sembla fins que la freda propietària de Le Saul Pleureur, un restaurant francés clàssic guardonat amb una estrela Michelin, regentat per Madame Mallory es fa ressò d’això.

Les seues gèlides protestes en contra del nou restaurant indi a deu metres del seu propi restaurant escalen i acaben en una guerra declarada entre els dos locals. Però la passió d’Hassan per l’haute cuisine francesa i per l’encantadora segona xef de Madame Mallory, Marguerite, juntament amb el seu deliciós i misteriós talent, fa que sorgisca una cosa màgica.

 


Actualització | AIXÍ VIVIM LA SEGONA SESSIÓ DE BOCADOS DE CINE 2016:

Recent posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.