Film: La cocinera del presidente / Cuina: SaboreArte

by Bocados de Cine
October 17, 2016
Facebooktwitterredditlinkedinmail

Una cuinera perquè et cuine els plats que li preparava la teua mare. Això mateix és el que buscava el president francés François Mitterrand quan va contractar a una cuinera personal, algú que li retornara el plaer de gaudir una altra vegada dels sabors senzills i autèntics.

La cocinera del presidente (Christian Vincent, 2012) serà el film de la tercera i última sessió de Bocades de cinema d’enguany. El professor de la UPV Francisco de Zulueta, que ja ens ha acompanyat en altres edicions, es farà càrrec de la seua dissecció perquè no perdem detall d’aquesta deliciosa pel·lícula amb aroma purament francesa.

El restaurant encarregat de cuinar aquesta pel·lícula serà SaboreArte. Un local que, de la mà dels seus joves responsables i amb una proposta arriscada, ha aconseguit convertir-se en una de les cuines més benvolgudes de Gandia.

la cocinera del presidente_cartel

Sinopsi: Hortense Laboire adora el seu treball com a cuinera, és el que més li agrada en el món, però no dona crèdit encara a la seua sort. En els pròxims anys treballarà en el Palau de l’Elisi, seu de la presidència de la República francesa.

Fins ara, aquesta xef havia treballat en Périgord, una província situada en el sud-oest de França, però el mateix President de la República, François Mitterrand, ha sol·licitat els seus serveis com a cuinera personal. Els seus plats són exquisits i els seus companys de Palau no tarden a esbrinar-ho, per això no és d’estranyar que prompte sorgisquen les enveges. Hortense posa tot el seu amor en cada plat, que és el que sap fer, però bregar amb les picabaralles del palau és alguna cosa per al que no estava preparada.

Curiositats: Per a rodar la pel·lícula, l’equip tècnic es va recolzar en tres experts: Gérard Besson, antic xef amb diverses estreles del Coq Héron (París); Guy Leguay, excuiner de l’Hotel Ritz; i Elisabeth Scotto, estilista culinària i col·laboradora de la revista ‘Elle’. Totes les escenes estan rodades amb productes autèntics i amb la vaixella, coberteria i cristalleria de l’Elisi.

Hortense Laborie és el nom fictici d’un personatge real: Danièle Delpeuch, que va ser la xef personal del president François Mitterrand durant dos anys en el Palau de l’Elisi. La seua història és el fil argumental de “La Cuinera del President”. Danièle Delpeuch és autora d’un llibre en clau autobiogràfica “Mes carnets de cuisine, du Périgord à l’Élysee” (publicat en 1997), en el qual, no obstant això, la pel·lícula a penes s’ha inspirat.

 


Actualització | AIXÍ VIVIM LA TERCERA SESSIÓ DE BOCADOS DE CINE 2016:

Recent posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.