Aprendre seguint la recepta. Film: Julia & Julie / Cuina: CdT

by Bocados de Cine
October 20, 2015
Facebooktwitterredditlinkedinmail

Es pot aconseguir ser una gran xef seguint amb detall les receptes dels mestres i mestres de la cuina?JULIE_JULIA_CARTEL_BOCADOS_DE_CINE

Quina importància tenen els llibres de receptes en l’aprenentatge d’un cuiner amateur?, i en la d’un professional dels fogons?

Per a respondre a aquestes qüestions analitzarem l’obra “Julie y Julia” (Nora Ephron, 2009) que és tot un al·legat sobre l’ús terapeútico de la cuina: les protagonistes, separades per diverses dècades, busquen reafirmar-se i sentir-se realitzades preparant receptes i apuntant les seues vivències. I com a nexe de dos mons, separats pel temps i l’espai, un llibre.

Sinopsi de “Julie i Julia”: Julie Powell (Amy Adams), decidida a fer una cosa creativa per a oblidar el seu rutinari treball, es planteja com un repte elaborar les 524 receptes del llibre “Dominant l’art de la cuina francesa”, un clàssic de la gastronomia publicat en 1961 per Julia Child (Meryl Streep). Durant aqueix any, escriu cada dia les seues experiències en un blog que tindrà múltiples.

Marina Segarra, professora de Comunicació Audiovisual de la Universitat Politècnica de València, i especialista en cinema i televisió, serà l’encarregada d’esmicolar aquest film que també parla del paper de la dona en la societat i de com afrontar nous reptes.

I la nostra cerca de respostes la traslladarem al Centre de Turisme de Gandia que, un any més, fidels a la seua cita amb Bocados de Cine, tornen a ser part fonamental d’aquestes jornades. En el CdT podrem comprovar com és el treball diari d’un grup d’alumnes aspirants a professionals de la cuina i quina és la seua relació amb els seus mestres i les receptes que preparen.

Però la teoria sense pràctica no serveix en cuina. Els participants en la sessió podran degustar un menú basat en les receptes que apareixen en la pel·lícula i que estan basades en el famós llibre de Julia Child (interpretada per la guanyadora de tres Oscar, Meryl Streep) i que seran elaborades pels alumnes de l’escola del CdT, no sabem si complint rigorosament les receptes dels seus professors o tirant un polsim de creativitat personal.

 

Recent posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.