Jornades sobre cinema i gastronomia del Campus de Gandia Universitat Politècnica de València

Bocados de Cine són unes jornades en les quals el cinema i la gastronomia van de la mà per a oferir un complet programa de projeccions cinematogràfiques, debats, i degustacions. Estan organitzades pel Campus de Gandia de la UPV i Diez y Diez Comunicación i compten amb la col·laboració de la Càtedra Gandia Turisme Intel·ligent, l’Ajuntament de Gandia, l’Àrea d’Activitats Culturals de la UPV, Turisme Comunitat Valenciana i els restaurants de Gandia i la Safor que participen en cada edició.

Per al seu desenvolupament es compta amb especialistes en narrativa audiovisual que presenten i analitzen els films seleccionats. Pel·lícules totes elles en les quals un plat, un ingredient, una recepta, una beguda o una tècnica de cuina són protagonistes.

Vídeos resum de totes les sessions de la sisena edició de Bocados de Cine

Després del visionat i el seu posterior debat, els assistents inscrits a la part gastronòmica degustaran un menú elaborat per experts cuiners que explicaran les característiques de la cultura gastronòmica representada en cada pel·lícula i les tècniques de cuina emprades per a confeccionar els diferents plats del menú.

EXPERIÈNCIES GASTRONÒMIQUES/CINEMATOGRÀFIQUES

Gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia, les pel·lícules es visualitzen íntegrament en el Teatre Serrano en sessions obertes a qualsevol interessat.

PROJECCIONS DE LES PEL·LÍCULES I SESSIONS DE CUINA

Les projeccions de les pel·lícules tenen entrada gratuïta, mentre que per a participar en la iniciativa gastronòmica és necessària la inscripció prèvia -és possible inscriure’s a cada sessió independentment o a totes alhora. En tots dos casos, l’aforament és limitat.

OBJECTIUS DE LES JORNADES

  • Acostar al públic en general la cultura gastronòmica, turística i cinematogràfica a través de diferents sessions en les quals s’analitzen pel·lícules amb un gran component gastronòmic.
  • Conéixer en profunditat com es treballen els ingredients i receptes vistes en les obres gràcies al treball de cuiners i especialistes gastronòmics i turístics.
  • Oferir i treballar eines i conceptes de narrativa i tècnica audiovisual per a poder analitzar en major profunditat els relats fílmics.